Az FMBK sikere a 24 órás Veterán Megbízhatósági Futamon

Az FMBK az elmúlt 14 év hagyományai szerint  tavaly is indított csapatot a Kunmadarasi Veteránmotoros Megbízhatósági  Futamon. Szinte az egész évet rászánták a csapattagok a motor megalkotására, mely egy Benelli 250 2C 1973-as évjáratú motorkerékpár lett volna. Lett volna, mondom, mert a Hat órás Futamra nem készült el alkatrész problémák miatt, a 24 órásra pedig kétszer is megállt a főtengely, másodjára az indulás előtti estén. Mint a későbbiekben kiderült, a gyári blokk főtengely furatának illesztési hibája miatt….

Így egy éjszaka maradt egy másik motor felépítésére. Szerencsére volt egy Cezeta 250 típusú gép Szabó Tibi garázsában, amit beáldozott a cél érdekében, bár évek óta nem volt beindítva. A sikeres indítás után már csak gumi és kerékcsere valamint az optikai tuning (tisztára mosás, polírkísérletek, némi könnyítés) maradt hátra. Így a csapat és a hozzátartozók már megkockáztatták a részvételt, mely elmaradása felért volna egy agyhalállal. A többi résztvevő csapat már megszokta az extremitást a fóti csapatoktól (ezeréves Jawa, TL 250 Pannónia, 125-ös TS MZ) de a Czetka látványa még őket is sokkolta kicsit. Nem sokat jövendöltek a motornak, de az eredmény abszolút megcáfolta őket: abszolút 12. hely, kategória 5. hely (473 körrel a 2300 méteres pályán) lett a végeredmény, mely igazán megérdemelt egy kis gumifüstölést.

Azért a legnagyobb elismerés a számomra az volt, amikor az éjszakai zuhogó esőben az időmérő sátorban a részeredmények böngészése közben egy rivális csapattag azt mondta: Ti elmebetegek vagytok! Ugyanolyan időt mentek az esőben is, mint szárazon! A válaszom ez volt meglepetésemben: Sajnos, csak ennyit megy a motor, hiába húzzuk a gázt….

Illetve a legszebb mégis az volt, a díjkiosztón, mikor összesúgtak a hátunk mögött: Ezek azok a Czetkások! Ezek csak mentek és mentek, nyomták a köröket megállás nélkül…Ez a mondat felért egy thai masszázzsal!

Lehet, hogy jövőre IZS-zel indulunk? Azért a Benellit nem bánnám…Igazából az van megcélozva.

Figler Albert

[Not a valid template]

 

Közvetlen link.

Hozzászólás letiltva