A “Gyóni Beton” védelme

A Fóti Motorbarátok Köre kezdeményezésére Dabas város önkormányzata és az FMBK megindítja a Gyóni Beton UNESCO Világörökségi védelem alá vételét.

Indoklás:
A korabeli Európában (de valószínűleg a maiban is) az egyetlen közúti útszakasz, mely minden tekintetben alkalmas volt (hossz, útminőség, útszakasz vonalvezetés, 0 fokos lejtés) gyorsasági világrekordok felállítására, melyen számos világrekordot sikerült megdönteni. Az eredeti út, minőségében tökéletesen konzerválva, jelenleg is ott rejtőzik a mai aszfaltcsík alatt.

Támogatók:
Dabasi város Önkormányzat
Kozma Endre Kegyeleti Emlékbizottság
Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Pánczél Károly országgyűlési képviselő
Kőszegi Zoltán Dabas város polgármestere, országgyűlési képviselő
Imre Paulovits Motor Revü főszerkesztő Svájc
Thomas Kohler FIVA kulturális igazgató Svájc
Andrew Steers FIVA Motorcycle Comission tagja Nagy-Britannia
Vic Blake English Vintage Motorcycle Club president Nagy-Britannia

Info: Dr. Kiss Miklós +36-70-228-0276, mkiss22@freemail.hu

Leave a comment

Megemlékezés

Barátaink, klubtársaink közül az elmúlt években hárman is idő előtt itt
hagytak bennünket, hogy az égi utakon róják tovább a kilométereket. Így
idény végén mindig meglátogatjuk Őket nyughelyükön, hogy néhány perc
csendes elmélkedéssel felidézzük a közös emlékeket. Egy hosszabb gurulás
keretében jártunk Darányi Misinél Kiskunfélegyházán, Bencsik “Sámán”
Csabinál Kartalon és szeretett Majoros Tóni bácsinknál Dunakeszin.

Nyugodjanak békében!

Uram, köszönöm neked a mai napi motorozás kiváltságát. Keményen, de
felelősséggel a szívemben húztam a gázt, a szél az arcomat fújta, a lelkem
szabadon szárnyalt, s a szépséges világ elhaladt mellettem. Segítsd, hogy
mindig biztonságosan közlekedjek, s mások is figyelemmel legyenek Rám.
Bocsásd meg, ha szavakkal vagy tettekkel fájdalmat okoztam másoknak, vagy
megzavartam őket a közlekedésben. Adj lehetőséget, hogy következő utamon
számot adjak türelmemről és udvariasságomról. Te járj előttem és mögöttem,
maradj mellettem és vigyázd utamat. Amen.

Leave a comment

V. Kisnémedi-Püspökszilágy Menetpróba és XIX. FMBK Futam beszámoló

Régi elmaradásunkat kell bepótolnunk ezzel a beszámolónkkal. De megígérjük, hogy ezentúl frissebbek leszünk. Az FMBK facebook oldalán amúgy szinte naprakész adatokat lelhettek az egyesület életéről illetve fogunk indítani egy sorozatot (természetesen a kiadók engedélyével) az egyesületről eddig megjelent sajtóanyagokból, fényképekből 1995-ig visszamenőleg.

Tehát: Kisnémediben egyesületünk az V. és sorban pedig a XIX. Futamát rendezte, mely eredetileg egyenletességi időmérő futam volt. Mivel az eredetileg is gyors járműveknél nehezebb volt megállni, hogy az közúti átlagot betartsák, így annak ellenére, hogy nem tudtuk őket a többiek közt értékelni, azért a „Rosszcsont” tréfás kategóriában ők is vihettek haza emléket a rendezvényről.

A pénteki érkezőket köszöntő Retro disco után szombaton szokás szerint kevesebb számú induló vette igénybe az edzésnapot, amit már csak azért sem értünk már évek óta, mivel az edzésnappal együtt a „verseny-nap” ugyanannyiba került, mintha csak vasárnap látogat el hozzánk, tehát a szombat kvázi ingyenes. A felhozatal is igen vegyes volt, a háború előttiektől a 25 éves „youngtimer” gépekig minden volt, ezúttal az autók voltak először többségben a klub történetében, igaz, a motorok és az autók is csupa-csupa ritkaság. Az időjárás, mint általában, most is igen kegyes volt hozzánk. Köszönhető talán ez annak is, hogy a „felsőbb hatalmak” segítségét is kértük, a rajtolók egyházi áldása formájában, melyet az eligazításkor és a rajtnál Kiss Róbert diakónus atya celebrált.

Vasárnapra az indulók létszáma a kétszeresére nőtt s igen jó hangulatban zajlott. Mint rendesen, most is személyi sérülés nélkül, csak a járműveket érte „baleset” egy-egy lábtartó formájában. Köszönhető a jó hangulat talán az előző esti kiváló hangulatú koncerteknek, melyet a NemBaj! és a törzsvendég Béta Block Blues Band együttesek biztosítottak. Az egész napi hangosítás pedig mindenki tetszését és ízlését kielégítette, versenyzőkét, közönségét és szponzorokét egyaránt. Étel-ital kiváló volt, elérhető árú, a megszokott szolgáltató gárda ezúttal is hozta formáját.

Külön köszönettel tartozunk a depó és a rendezvény éjjel-nappali professzionális őrzés-védelméért a RED-Scorpions-nak és a Kisnémedi Faluvédő Egyesületnek, melyet teljesen önzetlenül, díjtalanul végeztek. Köszönet illeti végül a lakosságot, mely párját ritkító türelemmel és szeretettel viselt el bennünket, miközben nem is sejtik, mekkora ritkaság ez ma már…

További képek: Veteránfotó

 

Leave a comment

Kiskunhalasi látogatás

Klubunk az idei Kiskunhalasi veteránjármű találkozón komoly kommandóval vett részt. 10 fő (6 pilóta 4 mitfahrer)  6 járművel. A járművek: Pannonia TL 250 De Luxe, Triumph Tiger 100, Skoda 1000 MB, Czetka 125, Jawa 250, Jeep military kivitel.
Érdemes volt, mert díjesővel tértünk haza, mind a hat jármű, ill. utasai kaptak valamilyen díjat: három kategóriaelső, két  2. és egy 3. helyezés, valamint Tárkányi Laci Triumphja, mint a legszebb motorkerékpár díj büszke tulajdonosa.
A találkozó egyébként a XX. volt a kiskunhalasi klub számára, ennek megfelelően kitettek magukért, abszolút kiváló szervezéssel és ellátással. Különösen magasra értékelhető a klub tagjainak munkafegyelme és munkabírása, mellyel feledhetetlen hétvégét szereztek minden résztvevő számára.


Képek a Veteránfoto engedélyével.

 

Leave a comment